Øko Chokolademousse med et twist: En familievenlig opskrift

chocolate-mousse

Det ultimative treat for min ældste datter er chokolademousse. Her kommer opskriften, som også passer til at være et lag i en lagkage. Det er altså ikke fordi det er er spor specielt; der er masser af choko-mousseopskrifter derude. Den her er tilpasset de råvarer, jeg bedst kan lide at sætte mine penge i og min families smag. Den er praktisk om man så må sige. Og dejlig.

  • 100 g 85% fair trade chokolade
  • 2 bægre pasteuriseret æggeblomme (80g)
  • 75g lys rørsukker
  • 2 bægre pasteuriseret æggehvide (80g)
  • 1 spsk ligeledes lys rørsukker
  • 1 dl appelsinsaft
  • 1,5 dl piskefløde
  • evt appelsinskal, hvis den skal smage meget af appelsin

Begynd med æggesnaps: Æggeblommer og den store portion sukker skal have mindst ti minutter for fuld hammer på piske-maskinen. Bagefter kører du videre med hviderne som piskes meget stive med den ene spsk sukker. Mens maskinen pisker og pisker har du god tid til at smelte chokoladen over vandbad. "Hak" den ved at knalde pladen (stadig pakket ind) for fuld hammer ned i bordkanten nogle gange. Tænk evt på noget, som irriterer dig helt vildt. Eller lad et barn få lov; det ER jo sjovt. Jeg kommer en plasticpose om hele balladen når Storm gør det - han kan godt være så effektiv at papiret går i stykker. Når du smelter chokoladen, vær da sikker på at der ikke kommer vand i den. Det er totalt kikset. Forfra.

Pisk æggesnaps med chokoladen så det samler sig fint, og hæld derefter appelsinsaft (og evt skal) i, pisk videre. Ønsk dig en Kichen Aid hvis du ikke har en. Eller tilsvarende. Man bliver godt træt i armen af at lave det her i hånden. En tredjedel af hviderne piskes også i. Først herefter begynder man at 'vende' med den store hulske. Men omvendt. Chokoladedelen vendes op i resten af hviderne. Til sidst vendes flødeskummet i. Man bruger et mylder af skåle til alle de piskede forskelligheder, men det er hele herligheden værd, når Liv bliver så glad.

Vi fordeler chokolademousse i champagneglas og lægger hele hindbær på. Eller pladrer det på en lagkage. Man kan også bare hælde det i en skål. Lad det stå i nogle timer, så det sætter sig og bliver fast, og så er det altså bare mums. 

God fornøjelse

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Kommentarer til artiklen fra mit gamle site

Anna Helqvist
Kan man lave det med hvid chokolade?

Cecilie Felumb Conrad
Hører lige min choko-kyndige veninde, vender tilbage. Altså hun siger, at det kan man - men det er ikke afprøvet her i huset, så det bliver for egen regning og risiko :)

Anne Sophie von Westen
Er denne opskrift en meget større portion end til en lagkage? Eller hvad ?

Cecilie Felumb Conrad
Jeg synes, den passer meget godt som et lag i en lagkage i almindelige størrelse, altså et par og tyve cm i diameter.
Hjemmelavet lagkage til hverdag og fest - Pompøst, dekoreret, balanceret og vidunderligt!
Hverdagsvegetarisme: Tomat- og flødesuppe med parmesan

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)