Dagens salat hit: En guide til den ultimative sommersalat

pointed cabbage

I dag skinnede solen så fantastisk, at vi bagte en squashkage og tændte grillen. Sendte SMSer til alle mulige mennesker, og holdt en lille onsdagsfest. Kvinderne roste min salat, og jeg rodede mig ud i følgende forklaring:

Det er ligesom den der Dronningen af Vegetarismen -salat, bare med noget andet i.

Trin-for-trin: Fra stegning af løg til den færdige salat

Det var ikke lige en opsrkift, der var til at forstå, så selvom jeg lidt føler jeg gentager mig selv, kommer her opskriften på en salat, der ligner den forrige rigtig meget. Opskriften er skrevet sådan i arbejdsgang-termer. Nederst en ingrediensliste.

To almindelige (små) løg hakkes lidt og steges langsomt i olivenolie.

En rød peberfrugt skæres i store tern og tilføjes på stegepanden, varme på max - det må godt brænde lidt på.

Herpå væltes kogte kolde brune ris fra køleskab (sikkert også fint hvis de er friskkogte), det varmer igennem og der tilføjes lidt balsamico, og en seriøs sjat soya plus noget citronsaft. Når det er varmet igennem, evt med hjælp fra en sjat vand (der skal ikke mere olie på, det bliver klamt), hældes det i en rigtig stor salatskål....

... som i forvejen indeholder dressingen, som man har lavet mens det andet var på panden:

stød tre-fire fed hvidløg med olivenolie og salt i en stenmorter

hak en god seriøs håndfuld persille rimelig fint. Med stilk og det hele, vi er ikke fine på den. Tilsæt en sjat citron og noget citronskal, noget olivenolie og lidt soya.

Når risene er kommet varme på tilføjes et helt frisk spidskålhoved fintsnittet. Det er vigtigt den er frisk, det er det, der er lækkert. Det skal blandes i, mens risene damper, fordi varmen lige mørner det en lille-bitte smule. Desuden et helt pibeløg (som lige så godt kunne have været to forårsløg), finthakket.

Færdig arbejde.

Ingredienser var:

olivenolie, citron, balsamico, soya, salt, to løg, et pibeløg, en liter kogte ris ca, fire fed hvidløg, et spidskålhoved, en rød peberfrugt, et halvt bundt persille.

Tilpas din salat: Allergivenlige og proteinkompletterende alternativer

Denne salat er ikke proteinkompletteret, da der var en allergiker i selskabet: Jeg kunne ikke komme mine belugalinser i. Men det kan man bare gøre. Eller spise hummus til, eller brød, eller ristede frø af en slags på. Det er let nok. God fornøjelse og kærlig hilsen til damerne

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

7 Lækre Bælgfrugter til Dit Vegetariske Køkken: Fra Røde Splitlinser til Butter Beans
Barnevognstæppe med hæklet kant

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube