Familieliv

Jeg startede mit forældreskab som singlemor. Da min datter var 5 mødte blev vi en familie på 3. Jesper adopterede min datter og sammen har vi nu 4 børn. I denne kategori deler jeg ud af mine tanker om familielivet. Hvis du vil læse om hjemmeskole og unschooling så klik her. Men det hele er jo nok lidt blandet sammen - Sådan er livet jo :)

Sover du i smug sammen med dine børn?

"Ja, vi har altså været ret dårlige til det der med at få børnene ud af soveværelset". Denne sætning fik mig til at skrive en artikel om hvordan vi sover.

Samsovning - Syv gode grunde til at sove med børn

Syv gode grunde til at sove sammen med sine børn, og at blive hos dem og putte dem til de helt er faldet i søvn.

Puttesove; mere om samsovning

Her er lidt om endnu en god grund til at sove sammen med sine børn, samt tre gode råd, hvis man vil have et fælles soveværelse til at fungere.

Sådan putter man tre børn samtidig

Læs om vores aftenrutiner, om hvordan vi lykkes med at få samsovning, aftenrutiner og nærværet til at fungere - Der er plads til alle i en meget stor seng.

Taler du pænt til dit barn? Dit barns sprogbrug er et spejl

Man kan få høflige, velformulerede og vel-kommunikerende børn ud af noget så simpelt som gensidig respekt. Rigtig, ægte respekt, som bygger på selvrespekt,

Fødselsdag. Sådan arrangerer du en fin og fantastisk fest for dit barn

Holder du børnefødselsdag for dit barn, for dine svigerforældre eller for dig selv? Her er en artikel om børnefødselsdagen, dens veje og vildveje, forberedelser og faldgruber.

Kan drenge have langt hår?

Da Storm var 3 erklærede han, at han ville have langt hår ligesom sin storesøster. Jeg var liiiiige ved at fortælle ham, at 'Drenge har ikke langt hår'.

Kampen mod sofaopdragelse

Vi er imod sofaopdragelse hjemme hos os. Sofaopdragelse er den type interaktion med børn, hvor forældrene sidder ned, mens de kommanderer løs.

Kampen mod sofaopdragelse - Kapitel 2

Sofaforældre: Fra siddende stilling irettesætter og kommanderer de med deres børn. De er faktisk ret ubehagelige at høre på. Også for andre tilstedeværende.

Mit barn, mit ansvar. Mit valg og min værdighed

Er der nogen hjemme? En fin artikel i Information om hjemmepasningens plads i det moderne Danmark. Nu med mine endnu mere radikale bemærkninger.

Sig nej til teknisk og maskinelt børnesyn

Et meta-udbrud om, hvordan børn kategoriseres og instrumentaliseres som små maskiner. For en gangs skyld ikke specielt konstruktivt - blot et udbrud i håbet om, at det kan påvirke diskurserne lidt.

Hvis du strammer garnet, ja så be'r du om ballade

Om modstand og trods, og om urimelige forældre, skrigescener, samlingen af selvet, fornemmelsen for hvad der er vigtigt og hvem vi er. Om veje og vildveje, og om det der med tryk og modtryk. 

Lyver du for dine børn?

Vi lyver ikke for vores børn. Tilliden er fundamentet for den fine relation, vi har med vores børn. En relation, hvor der ikke er nogen overraskelser.

Opdragelse har fanden skabt, lev dit liv sammen med dine børn

Se, her kunne jeg jo skrive en ekstremt lang artikel om balancen mellem laissez faire pædagogik og fri opdragelse og så tigermoderens strategier, og om hvorfor og med hvilke erfaringer og overvejelser, min mand og jeg er landet, hvor vi er. Men jeg vil prøve at holde mig til den helt enkle model.

Konsekvenser er konsekvenser. Straf er straf. Frihed efterlyses

At vælge en anden skole, end den lokale folkeskole eller fravælge skolen helt, er for de fleste mennesker faktisk ikke en mulighed.  i hvert fald, ikke uden store omprioriteringer. Jeg mener, man bør foretage sådanne omprioriteringer, hvis de spejler end værdigrundlag – fordi integritet trods alt er vigtigere end det meste. Men det betyder ikke, at jeg ikke kan se, hvor låst det her system i realiteten er.

Ejer du dit barn?

Hvem bestemmer over dit barn? Og hvor meget? Og hvornår? Og hvorfor? Det er en daglig opgave at finde balancen mellem styring og frihed – for forældrene. Læs om liberty self ownership.

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube